Nieuws

HomeNieuws

Nieuws

Maatregelen wegens COVID-19 sinds 14 maart 2020

ANTWERP HOTEL ASSOCIATION

Antwerp Hotel Association volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en de risicogroepen te beschermen. Wij geven jou graag een overzicht van deze maatregelen en doen al het nodige om   een gezonde, extra stralende stad met je te kunnen delen. 

Wat is het coronavirus?
Eind 2019 brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op https://www.info-coronavirus.be/.

Kan ik Antwerpen nog bezoeken?
Antwerpen zelf heeft geen inreisverbod, de stad bezoeken kan dus maar hou er rekening mee dat alle congresruimtes en evenementenruimtes gesloten zijn, net als restaurants en cafés. Check de richtlijnen van je eigen land om te bekijken er een reisverbod naar België is.

Horeca, handelszaken en culturele en sportieve activiteiten

 • Evenementenlocaties en congresruimtes zijn gesloten (Lotto Arena, FMCCA, Sportpaleis, Handelsbeurs, Waagnatie, Antwerp Expo,…)
 • Musea, kerken,  culturele centra, dierenparken en zijn geopend mits het respecteren van strikte veiligheidsvoorwaarden
 • Alle evenementen worden geannuleerd of uitgesteld
 • Discotheken, bioscopen, cafés en restaurants blijven gesloten. Thuisbezorging, take away en drive-in zijn toegestaan
 • Indoor sportaccomodatie blijven gesloten
 • De parken blijven open
 • Museumrondleidingen en stadswandelingen georganiseerd door de stad worden geannuleerd
 • Hotels blijven open, behalve hun eetruimte en restaurant
 • Maaltijden mogen uitsluitend op de hotelkamers genuttigd worden
 • Alle handelszaken en winkels zijn geopend OP RESERVATIE en het respecteren van strikte veiligheidsmaatregelen

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer functioneert normaal. De overheid vraagt wel om het gebruik te beperken tot noodzakelijke verplaatsingen en noodzakelijke momenten, liefst buiten de piekuren en extra te letten op basishygiëne. Mondmaskerplicht bestaat op bussen, trams, treinen, veerboten en in de voetgangers- en fietserstunnels.

Cruises
Cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden maar niet ontschepen, passagiers mogen dus niet van boord gaan.

Waar moet ik op letten?
Let extra op hygiëne: mondmasker steeds dragen in gebouwen, hotels en winkels alsook op drukbezochte straten, handen wassen met zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, afstand houden en als je je ziek voelt, thuis blijven.

Updates dienstverlening stad Antwerpen
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen.
Veelgestelde vragen vind je hier.  

Antwerp Hotel Association
Het team van AHA blijft op post om op al uw vragen te antwoorden. Site-visits en kennismakingsbezoeken worden tijdelijk geannuleerd, maar we horen graag wat we na deze periode voor u kunnen betekenen. Bent u door deze nieuwe maatregelen op zoek naar een oplossing voor uw verblijf, aarzel niet om ons te contacteren.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je kan steeds terecht bij ons via email: info@antwerphotelassociation.be

 

 

Activiteitenkalender 2020

 • Donderdag 18 maart 2021 : digitale bierdegustatie voor leden om 16u
 • Dinsdag 30 maart 2021 : hybride ledenvergadering om 15u
 • September : zomerborrel 

Lage Emissie Zone (LEZ)

De ganse binnenstad van Antwerpse is een lage-emissiezone (LEZ).
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (uitgezonder Nederland) moeten zich binnen de 24u registreren op
https://lez.antwerpen.be/?Taal=NL

 

01/06/2011 - Antwerpse hotels verenigen zich in Antwerp Hotel Association

Antwerpse hotels verenigen zich in Antwerp Hotel Association

Antwerp Hotel Association vzw (kortweg AHA) is opgericht in 2011 met als doel de Antwerpse hotels te verenigen in één organisatie met een professionele uitstraling om zo Antwerpen als verblijfsbestemming te promoten. 

Niet alleen toeristen houden van het ruime culturele aanbod, de diverse shopping mogelijkheden en de lekkere gastronomische keuken, ook zakenlui vinden steeds meer hun weg naar ’t Stad. De Antwerpse hotels vonden het dan ook hoog tijd om de handen in elkaar te slaan en zich te verenigen in één associatie: Antwerp Hotel Association vzw. Met deze vereniging willen de Antwerpse hotels zichzelf promoten, het imago van de Antwerpse hotellerie in een positiever daglicht stellen en een aanspreekpunt zijn voor iedereen die de Antwerpse hotels nodig heeft. Kortom, één groot pluspunt voor de stad Antwerpen, zijn hotels én de hotelgasten.